Bergen Judo Klubb

Gradering

Bergen Judo Klubb

Gradering i BJK: 

Vi i BJK setter kvalitet og riktig teknikk i høysetet. Vi er stolte av våre utøvere og deres dedikasjon til å lære og mestre judo. En viktig del av denne reisen er graderingen, som markerer milepæler i din utvikling som judoka.

Graderingsdatoer Høst 2024:

Nybegynner Barn 1: 3. Oktober (Uke 40)

Nybegynner Barn 2: 5. Desember (Uke49)

Nybegynner Ungdom/Senior: 6. Desember (Uke49)

Barn/Ungdom/Senior: 7.-8. Desember (Uke 49)

 

Om gradering i BJK:
Trykk her: Gradering i BJK

Graderingspensum i BJK:
Trykk her: Pensum 5.-1. kyu og mon – Oppdatert 2023

Hva er Gradering? 

Gradering i judo er en formell vurdering av dine ferdigheter og kunnskaper. Det er en prosess som hjelper både utøveren og trenerne å forstå progresjonen og hvor man står i sin judo-reise. Graderingssystemet er delt inn i ulike beltegrader, hver med sine spesifikke teknikk krav og ferdigheter som må beherskes.

Kvalitet 

Det er viktig at hver teknikk utføres korrekt og med riktig forståelse for bevegelsene og prinsippene bak dem. En velutført teknikk er ikke bare et krav for å bestå graderingen, men også essensielt for å kunne praktisere judo på en trygg og effektiv måte. Riktig teknikk er grunnlaget for å kunne utføre judo på en sikker og effektiv måte. I tillegg til å unngå skader, vil riktig teknikk hjelpe deg å maksimere din egen effektivitet i kamp og trening. 

Fokus på Gradering

Gradering er ikke bare en test, men også en læringsprosess. Forberedelsene til gradering gir utøvere muligheten til å dykke dypt ned i teknikkene, forstå deres anvendelse, og forbedre sine ferdigheter. Det er en tid for refleksjon over hva man har lært og en motivasjon til å lære enda mer.

Videreføring av Judo

Ved å fokusere på kvalitet og riktig teknikk, sikrer vi at våre utøvere er godt rustet til å videreføre judo-tradisjonene. Graderinger er en viktig del av denne prosessen, da de markerer et stadium av mestring og forståelse som er avgjørende for å kunne lære videre til andre. Vårt mål er å utvikle dyktige judoka som kan bidra til sporten, både på og utenfor matten.

Vi ser frem til å følge din progresjon og støtte deg gjennom din judo-reise. Sammen skal vi sørge for at hver gradering blir en bekreftelse på din innsats, forståelse og lidenskap for judo.

Velkommen til en Verden av Judo!

Martial arts, brown, orange, blue and black belts
Bergen Judo Klubb