Bergen Judo Klubb

Våre partier

høst 2024 har vi nye partier

Her er oversikten over de forskjellige partiene våre. Send oss melding hvis du lurer på noe!

NB: Nybegynnere barn, ungdom, junior og senior har egne partier fra og med høst 2024. Sjekk opptaksperiodene! 

Knøtter

Knøttejudo er et tilbud for de yngste barna. Her introduseres barna til judo gjennom lek og enkle øvelser. Fokus er på grunnleggende motoriske ferdigheter, samarbeid og å ha det gøy, samtidig som de lærer de aller første prinsippene i judo på en trygg og positiv måte.

4år-1.Klasse

Superjudo

Superjudo er et tilrettelagt tilbud for personer med funksjonsnedsettelser, hvor treningene tilpasses individuelle behov. Fokus er på å utvikle judoteknikker, styrke, koordinasjon og sosialt samvær, samtidig som deltakerne opplever mestring og glede gjennom judo.  Snakk med en trener før du går videre med innmelding. 

Ungdom/Voksen

Nybegynner Barn 1 & 2

Judo for nyebegynnere. Her lærer en grunnleggende teknikker og fallteknikker i et trygt og inkluderende miljø. Fokus er på mestring og glede. Ingen forkunnskaper kreves!

NB: Nybegynnerkurset varer i 2 måneder. Etter fullført kurs blir barna gradert til halvt gult belte og flyttet til BARN 1/2-partiene.

2-7.Klasse/7-13år

Barn 1

BARN 1-partiet er for barn som har trent judo tidligere og har ulike graderinger. Treningene bygger videre på de grunnleggende teknikkene og introduserer mer avanserte kast og holdegrep. Fokus er på teknisk utvikling, fysisk styrke og samarbeid, i et miljø som fremmer både mestring og glede. Treningene tilpasses de ulike beltegradene, slik at alle kan utvikle seg i sitt eget tempo.

2-4.Klasse/7-10år

Barn 2

BARN 2-partiet er for barn som har trent judo tidligere og har ulike graderinger. Treningene bygger videre på de grunnleggende teknikkene og introduserer mer avanserte kast og holdegrep. Fokus er på teknisk utvikling, fysisk styrke og samarbeid, i et miljø som fremmer både mestring og glede. Treningene tilpasses de ulike beltegradene, slik at alle kan utvikle seg i sitt eget tempo.

5-7.Klasse/11-13år

Nybegynner Ungdom/Junior/Senior

Judo «kurs» for nyebegynnere. Her lærer en grunnleggende teknikker og fallteknikker i et trygt og inkluderende miljø. Fokus er på mestring og glede. Ingen forkunnskaper kreves

NB: Nybegynnerkurset varer et semester (5-6 mnd). Etter fullført kurs blir deltakerne gradert til gult belte og flyttet til aldersbestemte partier.

8.Klasse - Sr.

Ungdom

Ungdomspartiet i judo er for eldre barn og tenåringer som ønsker å utvikle seg videre i sporten. Treningene fokuserer på avanserte teknikker, fysisk styrke, utholdenhet og konkurranseforberedelser. Det legges vekt på individuell utvikling, samtidig som samarbeidsøvelser og lagånd fremmes. Dette partiet er ideelt for de som har et grunnlag i judo og ønsker å ta ferdighetene sine til et bedre nivå.

8-10.Klasse

Junior/Senior

Junior/senior-gruppen i judo er for både mosjonister og konkurranseutøvere som ønsker å forbedre sine ferdigheter. Treningene er varierte og tilpasses både de som ønsker en teknisk treningsøkt og de som har ambisjoner om å konkurrere. Fokus er på judo teknikker, kampstrategier og fysisk styrke. Det legges vekt på individuell tilpasning og målrettet utvikling, slik at hver deltaker kan nå sitt fulle potensial.

1.Vgs - Sr.

Utvilingsgruppe

Denne gruppen består av ungdom, junior og senior som har ambisjoner om å konkurrere ofte og liker å trene hardt. Treningene er litt tøffere og mer konkurransespesifikke. Uttak via trener. 

Ungdom +

Veteraner

Gruppen for judoveteraner er dedikert til voksne utøvere som ønsker å fortsette å praktisere judo på et tilpasset nivå. Treningene fokuserer på å opprettholde og forbedre judoteknikker, styrke, og fleksibilitet, samtidig som de tar hensyn til individuelle behov og eventuelle helseutfordringer. Det sosiale aspektet er også viktig, med fokus på fellesskap og samarbeid blant medlemmene.

40år+

Bergen Judo Klubb

Hva er Judo?

Judo, "den myke veien"

Judo er en japansk fullkontakt kampsport. Utviklet av Jigoro Kano i 1882, kombinerer judo fysisk styrke, teknisk ferdighet og mental disiplin. Japansk «ju» betyr «myk» og «do» betyr «vei» – det vil si «den myke veien». 

Sporten bygger på prinsippet om å bruke motstanderens kraft mot dem selv.

Judo inneholder ingen slag eller spark, men handler om å utnytte motstanderens styrke til egen fordel, ta kontrollen og få han ut av balanse. Målet er å kaste eller felle motstanderen, låse fast eller på andre måter pasifisere motstanderen.

Judo starter stående, og ender ofte opp som bakkekamp. Stående brukes ulike kast og fot-teknikker, mens man på bakken bruker ulike kontroll teknikker.

Bergen Judo Klubb